Bugün nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında bulunan pandalar hakkında çok enteresan bilgiler var. Afacanlıkları ile ünlenmiş pandalar hakkında ilginç bilgiler ve pandaların şaşkın hareketlerinden uluşan bir paylaşım yapalım istedik.

Pandalar için tüm dünyada 4 Şubat Dünya Pandalar günü etkinliği düzenlenip nesli tükenen bu hayvanlara dikkat çekmek istenmektedir.

Pandalar hayvanlar aleminin en utangaç üyeleridir. Bu neden ile insanların bulundukları ortamlarda pek bulunmazlar.

Pandaların ana besin kaynakları bambu ağaçlarıdır, Günün 12 saatini yemek yiyerek geçirirler.

Yetişkin pandalar yalnız yaşamayı tercih ederler.

Bir panda yavrusu doğduğunda yaklaşık 100 gramdır. Yetişkinine göre bu kadar küçük dünyaya gelen tek hayvandır.

Yeni doğmuş bir panda, 3 aydan önce ayaklanıp yürüyemez, 3 ay boyunca annesi onu nereye giderse oraya taşır ve 3 saatte bir emzirir.

1.5 Yaşına gelen bir panda ortalama 50 kg ağırlığa ulaşır ve kendi beslenebilecek duruma gelir, artık annesinin yanından ayrılma vakti gelmiştir.

Çok yavaş hareket ettikleri için bazen küçük kazalar başlarına gelebilir.

Pandalar yemek dışında kalan zamanlarında oyun oynarlar.

Vahşi hayatta 1000 hayvanat bahçelerinde ise 100 panda yaşadığı tahmin edilir.

Nesli tükenmekte olan bu sevimliler için Çin devleti büyük caba sarf etmektedir, pandalara yaşam alanları sağlayıp onların çoğalmalarını sağlamaya çalışmaktadır…

8 YORUMLAR

  1. Pandaların neslinin tükenme tehlikesi yapılan uzun çalışmalar sonucunda çözüme ulaştı. Çok ponçik bir hayvan fakat kısa süre önce kürk yapımı için avlanan bir hayvandı.

CEVAP VER